*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: Şubat 2006

Salı, Şubat 28, 2006

SARMISAK YOGURTLU BROKOLI


En güzel lezzet.... Brokoli ile sarmisakli yogurt.... ve üzerine biberli sos....

Yapilisi çok kolay:

  • Brokoliyi ayiklayin, yikayin, pisene kadar kaynatin, süzdürün ve servis kaba alin
  • Yogurtu sarmisakla karistirin ve üzerine gezdirin. Tuzu unutmayalim :)
  • kücük bir tavada siviyagi isitin ve pul biber ile kirmizi toz biberi ilave edin ve bunuda yogurtun üzerinden gecirin.

SONUC: HARIKA!!!

AFIYET OLSUN!!!

Pazartesi, Şubat 27, 2006

ELMALI PASTA



Kusura bakmayin, tarifesini anca verebildim... ;(
Pasta o kadar cok hafif ve yumusacik oluyorki anlatamam.
Denemeniz lazim. :)

Malzemeler:


  • 150 g tereyag
  • 125 g pudra sekeri
  • bir cimcik tuz
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 3 yumurta
  • 100 g un
  • 40 g nisasta
  • yarim tatli kasigi kabarta tozu
  • 1 kg elma, yada 6 orta büyüklügünde

Süsü icin:

  • baden (gehobelte Mandeln)
  • iri seker taneleri (Hagelzucker)

Yapilisi:

  1. Tereyagi yarim dakika el mixeri ile cirpin
  2. pudra sekeri, tuzu ilave edin ve güzelcene devam cirpin
  3. limon kabugu rendesini karisima ilave edip birer birer yumurtayi katin ve her yumurtayi yarim dakika cirpin.
  4. unu, nisastayi ve kabartma tozunu karistirin ve onuda ilave edin.
  5. yaglanmis tepisiye (30x40, yada yuvarlak formda olabilir) koyun
  6. elmalarin kabugunu soyun, ikiye ayirin, icini temizleyin ve fotografda gördügünüz gibi seritler kesin ve hamurun üzerine koyun. Elmalari hamurun icine bastirmayin, yoksa icinde kayip olur...
  7. süsü icin: baden icini ve iri seker tanelerini üzerine serpin.
  8. 175 derecede pisene kadar pisirin.

AFIYET OLSUN!




Cuma, Şubat 24, 2006

KIYMALI KÖMBE

Gecen hafta sonu anneme ve babama yaptigim "kömbeyi", sevgili Emelin sitesinde gördüm. Bi deneyeyim dedim. Babam eti ve hamur isini sevdiginden dolayi bu kömbe tam ona uyar dedim ve ise koyuldum. Her sey cok güzel oldu, ama sadece hamurum kat kat olmadi. Üzüldüm tabii, nerede yanlis ettigim bilmiyorum.

Esasinda cok basit ve kolay. Isterseniz bi deneyin ve yorumlarinizi benle paylasin. :)

Tarifesi burada.


Tesekkürler Emelcim, ellerine saglik. Ama senin kömben daha güzel duruyor! :)





Perşembe, Şubat 23, 2006

PIRASALI PIRINC PILAVI




mmmhhhh, yedigim en güzel pilav... cünkü pirasali... :)
Bi gün arkadasimda ilk defa pirasali pilav yedim. Gördügümde cok sasirdim ve sordum:"Pirasali pilav da mi olurmus?" Evet, oluyormus demekki! Hemde cok güzel oluyormus!

Tarifesi burda:


Malzemeler:

  • 2 su bardagi pirinc
  • 2 tane pirasa
  • 3 su bardagi kaynar su
  • tuz

Yapilisi:

  1. Pirinci ayiklayin ve iycene yikayin. Sütü hic kalmayacak. Suda 20 dakika bekletin ve sonra suyunu iyice süzdürün.
  2. Pirasalari dograyin, tavaya atin ve biraz sivi yagda kizartmaya baslayin.
  3. Pirincide ekleyin ve 5 dakika karistirin. Tuzu ekleyin
  4. 3 su bardak kaynar suyu ilave edin ve suyu cekilene kadar pisirin.
  5. Tencereyi ocaktan alin ve üzerin bezlere kapatin ve 1/2 - 1 saat dinlendirin.
  6. Dinlendirdikten sonra usul usul karistirin. 5-10 dakika sonra servis edin.

AFIYET OLSUN!

Çarşamba, Şubat 22, 2006

MANTAR KURABIYE





Bu cok ama cok lezzetli kurabiyeyi sevgili Hatice (Portakalagaci) sitesine koymustu.
Mantar kurabiyesini ilk defa gecen yil kadir gecesinde camiide tatmistim. Ama tadi bunlar kadar hos degildi. Haticenin verdigi tarifeyi gecen haftasonu denedim ve bayildim. O kadar lezziz, hafif ve agizinda kum gibi dagiliyor. Herhalde bir oturusta 10 tane yiye bilirdim :) ama tabiiki yapmadim, cünkü formda kalmamiz lazim :)
Onun icin kurabiyelerin fazlasini bir kaba koydum ve sakladim. Canimiz istedikce birer tane yiyoruz. Ve halen ilk günki gibi citir citir ve cok güzel. Mutlaka denemeniz lazim!
Tarifesi
burada.


Tesekkürler Hatice!


Bi kac fotograf :)



Pismemis hali :)



Pismis hali :)

Salı, Şubat 21, 2006

KÖFTE SERVISI



Bu sever köfteyi nasil servis yapabilecegimizi göstermek istiyorum.
Umarim hosunuza gider.

* Biberleri 2-3 böldüm ve yagda kizarttim
* Sogani redeleyip suda yikadiktan sonra baharatladim
* Domatesleri dogradim

AFIYET OLSUN!

Pazartesi, Şubat 20, 2006

ERISTELI MERCIMEK CORBASI


Malzemeler:

* istediginz kadar kara mercimek
* 1 büyük sogan
* avuc dolusu eriste
* tuz, karbiber, kirmizi pul biber, salca


Yapilisi:

1. Mercimegi su ile bir tencerede 10-15 dakika kaynatin.
2. Suyunu süzün ve yine su doldurup kaynatmaya birakin.
3. Sogani cok kücük dograyip yada rendeleyip kücük bir tavada sivi yag ile pembelesene kadar kavurun ve sonra salca, karabiber, kirmizi bul biber ve tuz katip biraz devam kavurun.
4. Sogan ve salca karisimi tenceredeki mercimege katin, karistirin ve devam pisirin.
5. Mercimegin pismeye az kala eristeyi ilave edin ve mercimekler tam pisene dadar pisirin.

AFIYET OLSUN

Perşembe, Şubat 16, 2006

GÜL KURABIYE (SPRITZGEBÄCK)






Arkadaslar, malesef bugün tarife yazamiyacagim. Hic zamanim yok.
Bu kurabiyeyi yapmak icin, mutlaka bu alet olmasi gerekiyor. Hamuru bu aletin icine
koyup tepisiye sIkIyorsunuz. Görüntüsü cok güzel oluyor.



Malzemeler (45 tane):

  • 200 g beyaz un
  • 100 g pudra sekeri
  • 50 g soyulmus ve ezilmis baden ici
  • 100 g margarin
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 paket vanillin sekeri
  • 1 limonun kabuk rendesi

Yapilisi:

  1. bütün malzemeleri karistirin ve sIkma aletin icine katin ve tepsiye sIkIn.
  2. Önceden 190 dereceye isitilmis firina sokun ve 10-12 dakika pisirin.

AFIYET OLSUN!

TAZE YESIL FASULYE



Malzemeler:

  • istediginiz kadar taze yesil fasulye
  • 1 büyük sogan
  • 2 ortaboy domates
  • 2 ortaboy patates
  • salca, tuz, pul biber, kirmizi pul biber, kekik

Yapilisi:

  1. Fasulyeyi temizleyin, ayiklayin, kirin ve büyük bor tencerenin icinde biraz su ve tuz ile 10-15 dakika haslayin.
  2. Sogani küp küp kesin ve fasulyeye ilave edip sogan kizarana kadar devam pisirin. Biraz sivi yag katin.
  3. Domatesleri soyun ve iri parcalar kesip tencereye atin.
  4. Saca, pul biber, kirmizi pul biber, kekik ilave edip karistirin ve pisirmeye devam edin.
  5. Pismesine az kala (patatesler dagilmasin diye) soydugunuz ve dogradiginiz patatesleri ilave edin.

Servis yapmadan evvel bir kac saat bekletin. Öylece kekigin aromasi yemege icliyor ve yemegimiz mis gibi kokuyor. Tabi tadi da cok güzel :)

AFIYET OLSUN!

Çarşamba, Şubat 15, 2006

PATATESLI BULGUR PILAVI


Malzemeler:

  • istediginiz kadar bulgur
  • 2-3 ortaboy patates
  • tuz, pul biber, kirmizi pul biber

Yapilisi:

  1. Bulguru ayitlayin ve yikayin
  2. Patatesleri soyun ve küp küp kesin
  3. Bulguru tencere koyun ve su katin ve orta ateste pisirin(su 2 parmak bulgurun üzerinde olsun). tuzu unutmayin!
  4. Biraz pistikten sonra patatesleri katin ve tamamen yumusak olana kadar pisirin. Bulgur ve patatesler pismis olacak. Eger su biterse biraz biraz su katin.
  5. Pilav suyunu cektikten sonra ve pistikten sonra, ocaktan alin ve bir kücük tavaya siviyag koyup ocakta isitmaya baslayin.
  6. isitiktan sonra pul biberi ve kirmizi toz biberi ilave edin. Yag cok sicak olmayacak, yoksa biberler yanar! Nasil test edebilirsiniz: biraz kirmizi pul biberi yaga katarak. Sonra hafif cizzzz demesi lazim :))
  7. Sosu pilava katin ve karistiktan sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN!

Salı, Şubat 14, 2006

ÜZÜMLÜ KURABIYE



Gecen hafta Sibelin blogunda bu harika kurabiyeleri gördüm http://sibelinkahvesi.blogspot.com/ ve hemen denedim. Sonuc bu.
Sicakken cok daha güzel. Ben üzüm yerine kus üzümü ve beyaz un kullandim.


Sibelcim tarifeb icin cok tesekkürler!

Pazartesi, Şubat 13, 2006

PATATES SALATASI


Gecen Pazar hangi salata yapayim diye düsünürken bu hafif patates salatasi aklima geldi.
Kendisi cok lezzetli ve yapilisi cok kolay.





Malzemeler:

  • istediginiz kadar patates
  • konserve kirmizi kidney fasulye
  • konserve misir
  • tuz, pulbiber, dereotu (kurusu), zeytinyagi, limonsuyu

Yapilisi:

  1. Patateslerin kabugunu soyun ve tencerede biraz tuzla haslayin. (ben soyupta hasliyorum. Daha rahat oluyor :) )
  2. Pistikten sonra suyunu süzdürün ve sogumaya birakin. Soguduktan sonra küp küp kesin.
  3. kirmizi kidney fasulyeyi ve misiri patatese ilave edin
  4. Sosu icin 1 tatli kasik pulbiberi, 1 tatli kasik dereotunu, 2 yemek kasigi zeytinyagi, 2 yemek kasigi suyu, 1 limonun suyunu ve tuzu bir kücük kapta karistirin ve patatesini üzerlinden gecirip usul usul karistirin. Patatesler ezilmesin diye...

AFIYET OLSUN

Cuma, Şubat 10, 2006

ALMANYAYI KAR BASTI ve YOGURTLU MAKARNA



ALMANYANI KAR BASTI...

















Kar geri döndü...
Bugün sabah kapidan disariya ciktigimda manzara harika idi. Her yer bembeyaz.
Kiza sürede okadar cok kar yagmis. Karin üzerinde yürümek cok zevkli oluyor. Ve bu zevki tada bildim...






YOGURTLU MAKARNA

Tarif cok kolay, belkide bilinmis bir tarif. Ama cok lezzetli oldugundan sizlerle paylasmak istedim...

Malzemeler:

  • istediginiz kadar makarna
  • istediginiz kadar yogurt
  • sarmisak
  • aycicek yagi, pulbiber, kirmizi toz biber

Yapilisi:

  1. Makarnayi pisirin
  2. Sarmisagi dögün, yogurta katin ve yogurtu pürüzsüs olana kadar cirpin. Tuz ekleyin
  3. Pismis makarnayi bir kaseye alin ve üzerline yogurt sosunu dökün ve hafif karistirin.
  4. kücük bir tavada isitmis oldugunuz yagin icine önce pulbiber sonra kirmizi toz biber katin. (dikkat: yag cok sicak olmayacak, yoksa biberler yanar!) Sonra makarnanin üzerine gezdirin.

AFIYET OLSUN!

Perşembe, Şubat 09, 2006

TAVADA TÜRLÜ













Dün isten eve geldigimde annem o nefis türlü yemegini yapmis. Tavanin kapagini acinca mis gibi kokan türlünü tarifesi burda:


Malzemeler:
  • 2 orta boy patlican
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy domates
  • 1 büyük sogan
  • 2 dis sarmisak
  • salca, tuz, karabibier, pulbiber

Yapilisi:

  1. Patatesleri soyun, büyük küpler kesin, kizgin zeytinyagli büyük tavaya atin, biraz tuz ekleyin ve kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra ayri bir kaba alin.
  2. Patlicanlarin kabugunu serit seklinde soyun, büyük küpler kesin, kizgin yagda kendini salana kadar biraz pisirin. Tuz eklemeyi unutmayin.
  3. Ayri bir kücük tavada kücük kücük dogramis oldugunuz sogani ve sarmisaklari yagda kizartin.
  4. Kaynar suda kabuklari soyulacak sekile gelene kadar bekletiginiz domatesleri soyun ve büyük büyük dograyip sogan ve sarimsak karisimina katin ve davam pisirin.
  5. Salca, tuz, karbiber, pulbiber ekleyin.
  6. Bütün malzemeleri yine büyük tavaya alin ve hafif karistirtiktan sonra 1 bardak su ekleyin ve pisirin.
  7. Pistikten sonra bir kac saat bekletin. Suyunu biraz cekmis oluyor ve dinlenmis oluyor. Bütün aromalar ortaya cikiyor ve mis gibi kokuyor....

AFIYET OLSU

Çarşamba, Şubat 08, 2006

ARKADASIM BONCUK!





Merhaba arkadaslar,

öncelikle sizlere en iyi dostumu tanistirmak istiyorum.
Dünyalar tatlisi muhabbet kusum "BONCUK".
6 senedir bizle beraber ve her gün daha sirinlesiyor ve güzellesiyor.
Umarim sizlerde onu seveceksiniz.

Saygilar ve Sevgiler

Ben yeniyim


Selam arkadaslar!

benimde artik bir blogum var ve cok mutluyum.
Insallah en kisa zamanda sizlere kendimden ve çevremden yazacagim.
Bütün tarifelerimi yayinlayacagim.


Beni bekleyin...

Selamlar ve Saygilar

Arife
Free Hit Counter
Free Hit Counter