*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: Nisan 2006

Perşembe, Nisan 27, 2006

BAL BADEN HELVASI




Ilk defa hayatimda helva yaptim. Yaparkan cok zevk aldim.
Sanirdimki cok zor oluyor ama yanilmisim :)

Bu tarifi sizlerle paylasmak istiyorum:

Malzemeler:

  • 2 su bardagi irmik
  • 125 gr tereyagi
  • 1 su bardagi seker
  • 3 su bardagi süt

Bal badeni icin:

  • 100 g soyulmus ve kirilmis baden
  • 1 cay bardagi seker

Yapilisi:

  1. Bal baden icin badeni ve sekeri bir kücük tavada orta ateste eritmeye baslatin
  2. Baska bir tavada tereyagini eritmeye birakin. Eridikten sonra irmigi ve sekeri ilave edin ve renk alana kadar pisirin.
  3. En son sütü katin ve güzelcene karistirin. Güzel bir helva kivami olacak.
  4. Erimis bal bademi hemen helvaya dökün ve heryerine bulastirin.
  5. Helvayi nasil isterseniz öyle sekil verin ve servis yapin.

AFIYET OLSUN!

Pazartesi, Nisan 24, 2006

ARMUTLU - CIKOLATALI YAS PASTA (BIRNE HELENE TORTE)









Arkadaslar, sakin bu yas pastanin görüntüsüne aldanmayin. Sanmayin ki cok zor ve zahmetli bir pastadir diye. Cünkü bende öyle sanip cok düsündüm, yapimmi yapimiyimmi diye. Ama sondunda zahmetliyse zahmetli dedim ve ise koyuldum...

Ve iyiki yaptim! Hicte okadar zor degil, bilakis cok kolay. Hele tadi bir muhtesem. Cok ama cok hafif. Yani bir oturmada 3-4 dilim yiyebilirsiniz :)

Sicak yaz günlerinde bence bu yas pasta ideal olacak!



Malzemeler:

Hamuru icin:



  • 3 yumurta
  • 90 g seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 100g un

Ici icin:

  • 1 büyük konserve Armut veya 3 - 4 tane güzel ermis armut
  • 3 kücük paket tart jöle
  • 75 g seker
  • 750 ml armut suyu (konservedeki armut suyuna su ilave edin)
  • 400 ml cig krema veya 2 paket krem santi
  • 200 g cikolata (mesela ülkerden)
  • 2 paket vanilya seker
  • 2 paket krema sertlestiricisi

Yapilisi:

  1. Hamuru icin yumurta sarilarini, 3/4 sekeri ve vanilya sekerine mixer ile güzelce cirpin.
  2. Baska bir kapta yumurta beyazlarini 1/4 seker ile kar haline ketirin.
  3. Bu iki karisimi yavasca birbiri ile karistirin.
  4. En son olarak unu ilave edip, yaglanmis veya üzerine yagli kagit cekilmis kaliba hamuru döküp, önceden isitilmis firina (190 derece) 10 dakika pisirin.
  5. Pistikten sonra hamuru sogutmaya birakin ve kaliptan cikarin.
  6. Ici icin: armutlari ince ince kesin ve hamurun üzerine dizin/serpin.
  7. armut suyunu tat jöle ve seker ile kaynatin.
  8. Kücük kücük kesilmis cikolatayi ilave edin ve güzelce eridikten sonra armutlarin üzerine dökün. (Jöle karisimi hemen donacaktir. Onun icin hizli davranmamiz gerekiyor!)
  9. Pastayi tamamen sogutun! Bu önemli yoksa sonrada üzerine hazirlayacagimiz krema eriyebilir!
  10. Kremasi icin: cik kremayi krema sertlestirici ile ve vanilya sekerei ile cirpin. Krem santi kulanmak istiyorsaniz paketinde nasil tarif ediliyorsa ona göre hazirlayin.
  11. kremanin 3/4 pastanin üzerine sürün, 1/4 kenarlarina sürün
  12. Buzdolabinda en az 2 saat bekletin.!

AFIYET OLSUN!


Perşembe, Nisan 20, 2006

KATMER POGACA





Bu gördügünüz pogacalar Saziyenin tarifi. Gördügümde bayildim ve hemen denedim.
Nedense benim pogacalarim hic yumusak olmadi, aksine cok kuru oldu. Herhalde yanlis bir sey yaptim :(
Neyse bunlarda kuru pogaca oldu. Görüntüsü cok güzel. Yapilisi cok kolay.

Ellerine saglik Saziyecim. Senin pogacalarin cok harika görünüyor! Tadida öyledir tabii!

Sevgiler

Salı, Nisan 18, 2006

Käsekuchen (Cheese cake)




Bu pastayi arkadasimin annesine yapmistim.
Bakiye teyzecim 3 ayligina Samsundan Almanyaya cocuklarina ziyarete geldi.
Cheese cake'i cok sevdigini söylemisti. Bende ona ilk firsatta sevdigi pastayi yapacagimi belirttim.
Annemle bir gün teyzeye misafirlige gittik ve ona bu pastayi götürdüm.
Cok sevindi, tabii onu mutlu görünce bende cok sevindim.

Tarifesi burada.

Malzemeler:

Hamuru icin:

  • 75 g tere yagi yada margarin
  • 75 gr seker
  • aldigi kadar un

ici icin:

  • 750 gr Quark (labne peynir/lor peynir)
  • 3 yumurta sarisi
  • 3 yumurta aki
  • 250 gr seker
  • 95 nisasta
  • 350 ml süt

Yapilisi:

  1. Hamuru icin bütün malzemelri elinizle yogurun ve foliyeye sarip buzdolabinda yarim saat bekletin.
  2. Hamurun 3/4 ünü kalibin tabanina göre acin, 1/4 ünü kalibin kenarina göre.
  3. Ici icin yumurta aklarini bir miktar seker ile sertlesene kadar cirpin.
  4. Labne peyniri, yumurta sarilarini, nisastayi ve sekeri güzelcene karistirin.
  5. Sütü peynirli karisima ilave edin.
  6. Yumurtanin akini en son olarak dikkatlice peynirli karisimia katin ve yavasca karistirin ve hamura dökün.
  7. Önceden isitilmis firnda (180 derecede) üstü kizarana kadar, ama en az 45 dakika pisirin.
  8. Pistikten sonra firini kapatin ve firinda bir kac saat bekletin. Bu cok önemli, cünkü pasta hemen sönebilir ve böylece üstü cok kirilir.
  9. Mükemmel bir sonuc almak icin pastayi ertesi gün afiyetle tüketin! Güzel bir dinenmis olur ve soguyor

AFIYET OLSUN!

Püf noktasi:

  • yumurtanin akini iyice cirpip ve kar haline getirilmesi
  • Pistikten sonra firinda ertesi güne kadar bekletilmesi

Pazartesi, Nisan 10, 2006

GÜL TATLISI



Sizlerle, yani degerli arkadaslarimla, tanismadan evvel gül tatlisi ne oldugun bilmezdim.
Bu sahane tatliyi Emelin sitesinde görünce cok sasirdim ve sevindim. Hemen denemem lazim demistim vede öyle yaptim. Cok güzel oldular. Saten görüntüsü insana yetiyor :)

Bu tatliyi yapali epey bir zaman oldu. Bügünemis nasip sizlere paylasmak.

Tarifi göremek istiyorsasin burayi tiklayin.

Emelcim, tarifen harika. Ellerine saglik!

Cuma, Nisan 07, 2006

DÜN MEVLID KANDILI IDI


ALLAH'in rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül günesiniz hiç solmasin, yüzünüz aydin olsun, kabriniz nur dolsun, makaminiz Firdevs, dualariniz kabul olsun.

GECMIS MEVLID KANDILI`NIZ KUTLU OLSUN!
Sevgiler
Arife

ELMALI LABNELI MUFFINLER (APFEL-QUARK-MUFFINS)



Bir aksam vakti buz dolabini actigimda evde labne peynir oldugunu fark ettim.
Hemen bi onunla pasta deniyeyim dedim. Evet sonunda bu muffinler ortaya cikti.
Muffinlerin bittigi vakit saat gece onu gösteriyordu. Heralde pastanin vakti ve zamani yok :)

Yapilisi kolay ve tadi cok lezziz!

Malzemeler:

  • 2 tane elma (soyulmus ve kücük kücük dogranmis)
  • 300 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 cay kasigi tarcin
  • 1 yumurta
  • 120 ml sivi yag
  • 250 gr labne peynir
  • 100 g seker

Yapilisi:

  1. Vanilya sekeri, tarcini, yumurtayi, sivi yagi labne peyniri ve sekeri bir kapta mixerle cirpin.
  2. Unu ve elmalari ilave edin ve muffin kagitlari ile dösenmis muffin kaliblina dökün.
  3. Önceden istilmis firinda (180 derece) üzeri kizarana kadar pisirin.

AFIYET OLSUN!

Çarşamba, Nisan 05, 2006

KANDIL SIMITI



Bu tarifi gördügümde mutlaka denemeliyim demistim! Saniyorumki bu tarifenin özeligi mahlep.
Ama mahlep nedir? Nasil bir tadi var? Ne icin kullanilir? Vs vs...
Cok merak ettmistim mahlepi. Tabii siz hepiniz, yani Türkiyede yasiyan arkadaslarim, mahlepin ne oldugunu cok iyi biliyorsunuzdur.
Ama benim gibi yurtdisinda yasiyan arkadaslar büyük bir ihtimalle bilmiyorlardir, cünkü mahlep diye bir baharat bulamazsiniz buralarda.
Takii düne kadar :) !!! Babam 1 haftalik süreden sonra Türkiyeden memleketimizden Almanyaya geri döndü. Ani bir dönüs oldu. O kadar erken beklemiyorduk, ama coook iyi oldu. 1 hafta icinde cok özlemisim babami...
Türkiyeyi gitmeden evvel babama bana mahlep bulmasini söylemistim. Ve gercektende bulmus!!!! Cok sevincliyim, artik benimde mahlepim var ve ne oldugunu biliyorum.
Bu nedenle hemen dün isten sonra bu kandil simitlerini yaptim. Simitler harika mahlep koktu mis gibi. Herhalde mahlepsiz bu simitler o kadar lezzetli olmazlardi.
Gelecek sefere babamdan damla sakizi/cam sakizi almasini isteyecegim. Simdiden sabirsizim... :))


Malzemeler:


  • 125 gr margarin
  • 1 cay bardagi cicek yagi
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • 3 corba kasigi yogurt
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi mahlep
  • aldigi kadar un

üzerine:

  • 1 yumurta
  • susum, cörekotu

Yapilisi:

  1. Hamuru icin bütün malzemeleri kulak memesi kivamina gelene kadar yogurun.
  2. Ince rulo yapip simit sekline verin.
  3. Cirpilmis bütün yumurtaya batirip oradan da susama batirin.
  4. Önceden isitilmis firnda (180 derece) kizarana kadar pisirin.

AFIYET OLSUN

Salı, Nisan 04, 2006

KESKÜL







Ilk defa hayatimda keskül yaptim ve coook memnun kaldim.
Ne kadar hos biseymis :) Tavsiye ederim!

Malzemeler:

* 4 su bardagi süg

* 4 corba kasigi pirinc unu

* 1 su bardagi seker

* 1 fiske tuz

* 2 corba kasigi dögülmüs baden

* 2 corba kasigi dögülmüs antep fistigi

* 2 corba kasigi hindistan cevizi

Yapilisi:

  1. Sütü, pirinc ununu, sekeri ve tuzu bir tencerede daima karistirarak pisirin
  2. 1 corba kasigi baden, antep fistigi ve hindistan cevizini icini katin ve karistirtiktan sonra servis kabina dökün.
  3. üzerini kalan badenlei, antep fistigi ile ve hindistan ceviz ile süzleyin.

AFIYET OLSUN!

Pazartesi, Nisan 03, 2006

TATLI PIZZA

Diettemisiniz? Elmayi cokmu seversiniz? Pizzaya ne dersiniz?
"Aaaa diet, elma ve pizza, hic olurmu bi arada" diyebilirsiniz, ama arkadaslar
hemde cok güzel oluyor!
Nasilmi? Iste burda:




Malzemeler:

  • 3 su bardagi un
  • yarim paket yas maya
  • 2 corba kasigi sivi yag
  • 1 corba kasigi seker
  • 1 cay kasigi tuz

üzeri icin:

  • 6 tane ince dogranmis elma
  • 1 su bardagi seker
  • tarcin
  • file findik ve üzüm

Yapilisi:

  1. Hamuru icin bütün malzemeleri yogurun ve biraz dinlendirmeye birakin ve dört bezeye ayirin.
  2. Elamalari soyun ve dograyin, seker ve tarcinla güzelce karistirin.
  3. Hamurlari acin ve üzerine elma yerlestirin ve üzerine file findik ve üzüm serpin.
  4. Önceden isitilmis firinda (175 derece) pisene kadar pisirin.

AFIYET OLSUN!

Free Hit Counter
Free Hit Counter