*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: Haziran 2006

Cuma, Haziran 23, 2006

OTLU CÖREK




Sevgili Haticenin Portakal agaci sitesinden aldigim bu tarifi arkadasimin dogum günü icin yapmistim.
Hos oldular. Tam cay saatine uygun. Hafif ve lezzetli olmasi cok güzel.

Haticecim tarifin icin tesekkürler.

Sevgiler

Perşembe, Haziran 22, 2006

ORMANCI PASTASI (HOLZFÄLLERSCHNITTEN)




MALZEMLER:

hamuru icin:

  • 1 tane yas maya
  • 50 gr seker
  • 200 ml ilik süt
  • 375 gr un
  • 1 cimdik tuz
  • 100 gr eritilmis tere yagi

üzeri icin:

  • 1 paket vanilya puding
  • 200 gr seker
  • 1/2 litre süt
  • 4 yumurta
  • 750 gr labne/lor peynir
  • 50 gr nisasta

süsü icin:

  • file baden
  • pudra sekeri

YAPILISI:

  1. hamuru icin bütün malzemeleri elinizle yogurun ve 20 dakika sicak bir odada mayalanmasini bekleyin.
  2. Mayalandiktan sonra dörtken bir tepsiye hamuru yayin.
  3. üzeri icin pudingi paketin arkasinda tarif edildigi gibi hazirlayin, ama 200 gr seker ve 1/2 litre süt ile. Biraz sogutmaya birkain.
  4. Yumurtanin akini ve sarisini ayirin.
  5. Yumurtanin sarisini peynir ve nisasta ile karistirip pudingin icine ilave edin ve karistirin.
  6. Yumurtanin beyazlarini kar haline getirin ve puding karisimina usulca ilave edin ve yine karisitirin.
  7. Karisimi hamurun üzerine dökün ve üzerine badenleri serpip önceden isitilmis firinda (170 derece) 1 saat pisirin.
  8. Pistikten ve soguduktan sonra pudra sekeri serpin.

AFIYET OLSUN!

Salı, Haziran 13, 2006

ARAP DUDAGI



Sevgili Emelcimin yaptigi bu pastayi mutlaka denemek istedim vede denedim.
Cok güzel oldu! Hatta abim bizlere dogru dürüz yedirmeden bir tepsiyi ertesi günü
is yerine götürdü.
Emelcim, ellerine saglik. Tarifin icin tesekkür ederim.

SEVGILER!


Çarşamba, Haziran 07, 2006

MINI PIZZALAR




ilkimin arasinda bu mini pizzalarda var. Bakarsan hersey ilk aslinda :)
Yapilisi cok kolay. Ben cok zevk aldim. Tadi ise dayanilmaz :)

Malzemeler:

  • 1 su bardagi ilik süt
  • 1 paket yas maya
  • 2 tatli kasigi tuz
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 2 tane yumurta (1 yumurtanin sarisi üzerine)
  • aldigi kadar un
  • üzerine ne dilerseniz koyabilirsiniz

Yapilisi:

  1. bütün malzemeleri karisitirin (kulak memesi yumusakliginda olacak) ve yarim saat üstü kapali olarak hamurun mayalanmasini bekleyin.
  2. mayalanmis hamuru dilediginiz büyüklere bölün ve onlari yilan gibi acin ve yuvarlak sekile sokun.
  3. üzerine sebzeleri dizin ve kasar peyniri serpin.
  4. hamurun kenarlarina yumurtanin sarisini sürün ve yine 15 dakika bekletin. Biraz kabarmalari lazim.
  5. Önceden isitililmis firinda (200 derece) pisirin.

AFIYET OLSUN!

Perşembe, Haziran 01, 2006

CILEKLI HINDISTAN CEVIZLI IRMIK TATLISI






cok ama cok kolay bir tatli.
Denemenisi tavsiye ederim ;)

Malzemler:


  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardagi toz seker
  • 7 corba kasigi irmik
  • 2 corba kasigi nisasta
  • 5 corba kasigi hindistan cevizi
  • 6-7 tane cilek
  • petibör bisküvi
  • üzeri icin findik ve antep fistigi

Yapilisi:

  1. sütü, sekeri, irmigi, nisastayi ve hindistan cevizini bir tencerede orta ateste karistirarak kaynatin/pisirin.
  2. dörtken kaliba kremanin 1/4 dökün ve bisküvi döseyin.
  3. kremanin öbür 1/4 ni bisküvilerin üzerine dökün ve dilinmis cilekleri dizileyin.
  4. ve yine kremanin 1/4 ni cileklerin üzerine dökün ve yine bisküvi döseyin.
  5. en son olarik kalan 1/4 kremyi biskübinin üzerine dökün ve buz dolabinda tatliyi iyicene sogutun.
  6. soguduktan sonra tatliyi kalibtan ayirin ve üzerini findik ve fistik ile süsleyin.
AFIYET OLSUN !

Free Hit Counter
Free Hit Counter