*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: PATATESLI BULGUR PILAVI

Çarşamba, Şubat 15, 2006

PATATESLI BULGUR PILAVI


Malzemeler:

  • istediginiz kadar bulgur
  • 2-3 ortaboy patates
  • tuz, pul biber, kirmizi pul biber

Yapilisi:

  1. Bulguru ayitlayin ve yikayin
  2. Patatesleri soyun ve küp küp kesin
  3. Bulguru tencere koyun ve su katin ve orta ateste pisirin(su 2 parmak bulgurun üzerinde olsun). tuzu unutmayin!
  4. Biraz pistikten sonra patatesleri katin ve tamamen yumusak olana kadar pisirin. Bulgur ve patatesler pismis olacak. Eger su biterse biraz biraz su katin.
  5. Pilav suyunu cektikten sonra ve pistikten sonra, ocaktan alin ve bir kücük tavaya siviyag koyup ocakta isitmaya baslayin.
  6. isitiktan sonra pul biberi ve kirmizi toz biberi ilave edin. Yag cok sicak olmayacak, yoksa biberler yanar! Nasil test edebilirsiniz: biraz kirmizi pul biberi yaga katarak. Sonra hafif cizzzz demesi lazim :))
  7. Sosu pilava katin ve karistiktan sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN!

1 Comments:

Blogger Nihal Isiklar said...

Arife, ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.

4:52 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter