PATATESLI BULGUR PILAVI
Malzemeler:
- istediginiz kadar bulgur
- 2-3 ortaboy patates
- tuz, pul biber, kirmizi pul biber
Yapilisi:
- Bulguru ayitlayin ve yikayin
- Patatesleri soyun ve küp küp kesin
- Bulguru tencere koyun ve su katin ve orta ateste pisirin(su 2 parmak bulgurun üzerinde olsun). tuzu unutmayin!
- Biraz pistikten sonra patatesleri katin ve tamamen yumusak olana kadar pisirin. Bulgur ve patatesler pismis olacak. Eger su biterse biraz biraz su katin.
- Pilav suyunu cektikten sonra ve pistikten sonra, ocaktan alin ve bir kücük tavaya siviyag koyup ocakta isitmaya baslayin.
- isitiktan sonra pul biberi ve kirmizi toz biberi ilave edin. Yag cok sicak olmayacak, yoksa biberler yanar! Nasil test edebilirsiniz: biraz kirmizi pul biberi yaga katarak. Sonra hafif cizzzz demesi lazim :))
- Sosu pilava katin ve karistiktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN!
1 Comments:
Arife, ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.
Yorum Gönder
<< Home