*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: TAZE YESIL FASULYE

Perşembe, Şubat 16, 2006

TAZE YESIL FASULYE



Malzemeler:

  • istediginiz kadar taze yesil fasulye
  • 1 büyük sogan
  • 2 ortaboy domates
  • 2 ortaboy patates
  • salca, tuz, pul biber, kirmizi pul biber, kekik

Yapilisi:

  1. Fasulyeyi temizleyin, ayiklayin, kirin ve büyük bor tencerenin icinde biraz su ve tuz ile 10-15 dakika haslayin.
  2. Sogani küp küp kesin ve fasulyeye ilave edip sogan kizarana kadar devam pisirin. Biraz sivi yag katin.
  3. Domatesleri soyun ve iri parcalar kesip tencereye atin.
  4. Saca, pul biber, kirmizi pul biber, kekik ilave edip karistirin ve pisirmeye devam edin.
  5. Pismesine az kala (patatesler dagilmasin diye) soydugunuz ve dogradiginiz patatesleri ilave edin.

Servis yapmadan evvel bir kac saat bekletin. Öylece kekigin aromasi yemege icliyor ve yemegimiz mis gibi kokuyor. Tabi tadi da cok güzel :)

AFIYET OLSUN!

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter