*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: MERMER PASTASI - MARMOR KUCHEN

Çarşamba, Eylül 27, 2006

MERMER PASTASI - MARMOR KUCHEN



Kakaoyu sevenler bu pastaya bayilacaklar.
Görüntüsü hos olan bi pasta. Her zaman degisik görüntü ile
sizleri sevindirir.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 125 gr margarin veya 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 cimdik tuz
  • 1 su bardagi süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldigi kadar un
  • 3-4 yemek kasigi kakao

Yapilisi:

  1. Eger margarin kullaniyorsaniz öncelikle margarini cirpma teli ile veya mixerle cirpin. Sonra yumurtalari ilave edip 2 dakika boyunca devam cirpin. Sekeri ve vanilyayi de katin ve yine 1 dakika cirpin. Köpük köpük olursa daha güzel olur. Sonra tuzu 1 bardak sütü de koyun ve biraz karistirin. En son olarak kabartma tozunu ve unu ilave edin ve son olarak cirpin.
  2. Eger sivi yag kullaniyorsaniz yumurtalari öncelikle cirpin. Sekeri ve vanilyayi ilave edin ve devam cirpin. Siviyagi katin cirpin. Sütü de ilav edin. En son olarak tuzu, kabartma tozunu ve unu koyun ve karistirin.
  3. Hamurun yarisini baska bir kaba alin ve bir yarisina kakao katin.
  4. Yaglanmis kalibin icine önce kakaolu hamurun 1/3 koyun. Sonra beyaz hamurun yarisini üzerine gezdirin. Ve yine kakaolu hamurun diger 1/3 katin. Diger beyaz hamurun yarisini üzerine gezdirin. Ve son olarak kakaolu hamurun son 1/3 üzerine güzelce yayin.
  5. Önceden isitilmis firinda (175 derece) pisene kadar pisirin.
  6. Pistikten sonra biraz sogutmaya birakin ve kalibtan cikarin, servis yapin.

AFIYET OLSUN!




4 Comments:

Blogger elcinin_mutfagi said...

Arifecim Mermer pastan cok güzel görünüyor gercekten,kakaosu da biraz fazla oldugundan sanirim rengi muhtesem.Icinde cikolata varmis gibi duruyor.Esim her ne kadar cesitli kekler ve pastalar yapsam da mermer pasta onun icin bir baska lezzetli..Bende cok seviyorum yaninda güzel demlenmis bir cay:) ellerine saglik

11:38 ÖS  
Blogger LaMa said...

Arife sana eski bir tarifin Hindistan cevizli kurabiyen ile ilgii sorum oalcak. Belki gozunden kacar diye buraya yazayimdedim kusura bakma.
Kurabiye hamurunu hazirladiktan sonra dolapta bekletmekten bahsetmissin. Bunun sebebi nedir biliyor musun?Baska kurabiyeler icin de yapabiliriz belki..
Tesekkurler
Ellerine saglik

4:13 ÖS  
Blogger yemek vakti said...

Merhaba lamamutfakta,
eger hamuru buzdalapta bekletirsen, sonraki islemi daha kolay olacaktir. Hamur biraz sertlesip iyi acilabilecektir. Kaliplarla kesmesi daha basit olacaktir.
Sanirimki hamurun icindeki yag biraz donuyor ve hamur sertlesiyor.
Inasallah yardimci olabilmisimdir.
Sevgiler ve cok tesekkürler.

1:32 ÖS  
Blogger LaMa said...

Tesekkurler Arife,
Elbette yardimci oldun,cok aciklayici olmus:)
Tesekkur ederim,gorusmek uzere

7:51 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter