MANDALINALI KREMTART
Yine tam yaza göre bir pasta. Umarim begenirsiniz!
Malzemeler:
hamuru icin:
- 3 yumurta
- 2 yemek kasigi sicak su
- 125 gr seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 75 gr un
- 75 gr nisasta
- 2 cay kasigi kabartma tozu
kremasi icin:
- 400 gr cig krema (Sahne)
- 300 gr Schmand (siz labne peyniri veya lor peyniri kullanabilirsiniz)
- 2 Paket Vanilya veya Limon Pudingi (Paradiescreme)
- 2 kücük konserve mandalina
Yapilisi:
- Hamuru icin yumurtalari sicak su ile 1 dakika mixer ile cirpin.
- Sekeri ve vanilya sekeri ilave edin ve 3 dakika cirpin.
- En son olarak unu, nisastayi ve kabartma tozunu birbiriyle karistirdiktan sonra onlarida ilave edin ve düsük hizta karistirin.
- Kaliba yagli kagidi döseyin ve hamuru dökün.
- Önceden isitilmis firninda (175 - 200 derece) pisene kadar pisirin. Üzeri biraz kizaracak.
- Kremasi icin cig kremayi ve Schmandi karistirin. Punding tozunu ilave edin ve güzelcene topagi kalmiyacak sekilde karistirin. Eger kivan cok koyu ise biraz süt ilave edin.
- En son olarak mandalinalari ilave edin. bir kac tane süzlemek icin bir kenara koyun.
- Kremayi sogumus hamurun üzerine dökün, süzleyin ve en az 2 saat buz dolabinda bekletin.
AFIYET OLSUN!
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home