*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: MANDALINALI KREMTART

Pazartesi, Temmuz 17, 2006

MANDALINALI KREMTART



Yine tam yaza göre bir pasta. Umarim begenirsiniz!

Malzemeler:

hamuru icin:
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kasigi sicak su
  • 125 gr seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 75 gr un
  • 75 gr nisasta
  • 2 cay kasigi kabartma tozu

kremasi icin:

  • 400 gr cig krema (Sahne)
  • 300 gr Schmand (siz labne peyniri veya lor peyniri kullanabilirsiniz)
  • 2 Paket Vanilya veya Limon Pudingi (Paradiescreme)
  • 2 kücük konserve mandalina

Yapilisi:

  1. Hamuru icin yumurtalari sicak su ile 1 dakika mixer ile cirpin.
  2. Sekeri ve vanilya sekeri ilave edin ve 3 dakika cirpin.
  3. En son olarak unu, nisastayi ve kabartma tozunu birbiriyle karistirdiktan sonra onlarida ilave edin ve düsük hizta karistirin.
  4. Kaliba yagli kagidi döseyin ve hamuru dökün.
  5. Önceden isitilmis firninda (175 - 200 derece) pisene kadar pisirin. Üzeri biraz kizaracak.
  6. Kremasi icin cig kremayi ve Schmandi karistirin. Punding tozunu ilave edin ve güzelcene topagi kalmiyacak sekilde karistirin. Eger kivan cok koyu ise biraz süt ilave edin.
  7. En son olarak mandalinalari ilave edin. bir kac tane süzlemek icin bir kenara koyun.
  8. Kremayi sogumus hamurun üzerine dökün, süzleyin ve en az 2 saat buz dolabinda bekletin.

AFIYET OLSUN!

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter