*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: MANGO veya SEFTALI PASTA

Salı, Mayıs 30, 2006

MANGO veya SEFTALI PASTA



Evde buludugum Mango korvesini bu pasta ile degerlendirdim.
Acaba Mango olur mu olmazmi derken, denedim :)
Ve tadi hos, sanki seftali tadi gibi.

Ortaya böyle bir pasta cikti.

Malzemeler:

hamuru icin:
  • 100 gr tereyagi
  • 150 gr seker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • bir cimdik tuz
  • 1 rendelenmis limon kabugu
  • 250 gr un
  • 3 cay kasigi kabartma tozu
  • 1 büyük konserve Mango vaya Seftali veya taze 5-6 tane seftali

üzeri icin:

  • 150 g un
  • 75 g seker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tereyagi

glazür icin:

  • 100 gr pudra sekeri
  • 2 yemek kasigi limon suyu

Yapilisi:

  1. hamuru icin yagi, sekeri ve vanilyayi mixerle karistirin
  2. birer birer yumurtalari ekleyin ve devam cirpin
  3. son olarak tuzu, limon rendesini, unu ve kabartma tozunu ilave edin ve karistirip yaglanmis bir tepisiye dökün.
  4. mangoyu veya seftaliyi kesip hamurun üzerine döseyin.
  5. üzeri icin malzemelri elinizle hamur haline getirin ve seftalinin üzerine kopararak atin.
  6. önceden isitilmis firinda (175 derece) 30 dakika pisirin. Pistikten sonra sogumaya birakin
  7. glazürü icin pudra sekerini ve 2 yemek kasigi limon suyunu topaklar kalimayana kadar karistirin ve pastanin üzerine sürün.

AFIYET OLSUN!

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter