*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: KIRAZLI KREM PASTA (SCHMAND-KIRSCH-KUCHEN)

Çarşamba, Mayıs 10, 2006

KIRAZLI KREM PASTA (SCHMAND-KIRSCH-KUCHEN)



Cok sevdigim tariflerden biri budur.
Biraz zahmetli oluyor, ama sonuc harika! Herkese tavsiye ederim.

Bu pastanin özelligi "SCHMAND"dir. Schmand Almanyada ve herhalde Avrupada bulunan krema gibi bir süt ürünü. % 24 yag dan olusun sert bir ürün. Labne peynirle bir diyibiliriz aslinda.
Bence labne peynirlede bu pasta cok güzel olur.

Malzemeler:

Hamuru icin:

  • 250 g margarin
  • 200 g seker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 250 g un
  • 3 cay kasigi kabartma tozu

ici icin:

  • 600 g kiraz veya visne (konserveden olabilir)
  • 750 ml süt
  • 2 paket vanilya pudding --> fotografa bak
  • 100 g seker
  • 600 g Schmand veya labne peyniri

üzeri icin:

  • 2 paket tart jöle --> resime bak
  • 20 g seker
  • 500 ml visne suyu (konserveden olabilir)

Yapilisi:

  1. Hamuru icin yagi, vanilya sekeri ve sekeri mixer ile karistirin.
  2. birer birer yumurtalari ilave edin ve devam karistirin.
  3. unu ve kabartma tozunu hamura katin ve karistirdiktan sonra yagli kagit ile dösenmis yüksek bir dörtken tepisiye dökün (30x40cm)
  4. önceden isitilmis firinda (180 derece) 30 dakika pisirin.
  5. Pistikten sonra hamuru sogutmaya birakin.
  6. Kirazlari veya visneleri hamurun üzerine dizin.
  7. vanilya pudingi paketin arkasinda tarif edildigi gibi hazirlayin, ama 100 g seker ve 750 ml süt kullanarak.
  8. Puding sicakken SCHMAND i veya labne peyniri ilave edin ve ikisini güzelcene karistirin.
  9. Sosu pismis olan hamurun üzerine dökün ve 25 dakikaligina 180 derece isida olan firina koyun ve devam pisirin.
  10. Yine pistikten sonra firindan cikartin ve sogutmaya birakin.
  11. Üzeri icin kirmizi tart jöleyi, seker ve visne suyu ile bir tencerede 1-2 dakika kaynatmaya birakin. Karisim yogunlasacaktir. Yogunlastiktan sonra hemen usulca pastanin üzerine gecirin.
  12. En az 4 saat pastayi tamamen sogutun. Bekledikce güzel oluyor :)

AFIYET OLSUN

4 Comments:

Blogger hayalperisi said...

cok garip bende 05,05,1978 dogumluyum sasirdim yeni yasin hayirli olsun bu arada esim schmandi kahvaltida peynir gibi yiyor garip ama zevkli bir tat bence :)

7:23 ÖS  
Blogger yemek vakti said...

hayalperisi, tesekkür ederim.
Evet insan bi tuaf oluyor ani günde dogan birisini taniyinca :) Ama sende iyki dogmussun!!!
Esini iyi anliyorum.Schmand güzel olur kahvaltida :)
Selamlar

6:04 ÖÖ  
Blogger Silbertick said...

Selam Arife,
bugün misafirlerim icin Schmandkucheni yaptim ve süper oldu cok begendiler...
birde un kurabiyeni yaptim tarifini hemen aldilar.. Suan Gece 2 ye geliyor misafirlerim gitti ve yatmadan önce sana tsk etmek istedim.. Danke schön für deine tollen Rezepte.. Bis bald

11:40 ÖS  
Blogger yemek vakti said...

Merhaba Silbertrick,
o ne kadar güzel, hemen tarifi denemissin. Cok sevindim!
Gern geschehen Silbertrick. Freut mich, dass sie dir gefallen.
Sevgiler!

7:31 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter