ARMUTLU - CIKOLATALI YAS PASTA (BIRNE HELENE TORTE)
Arkadaslar, sakin bu yas pastanin görüntüsüne aldanmayin. Sanmayin ki cok zor ve zahmetli bir pastadir diye. Cünkü bende öyle sanip cok düsündüm, yapimmi yapimiyimmi diye. Ama sondunda zahmetliyse zahmetli dedim ve ise koyuldum...
Ve iyiki yaptim! Hicte okadar zor degil, bilakis cok kolay. Hele tadi bir muhtesem. Cok ama cok hafif. Yani bir oturmada 3-4 dilim yiyebilirsiniz :)
Sicak yaz günlerinde bence bu yas pasta ideal olacak!
Malzemeler:
Hamuru icin:
- 3 yumurta
- 90 g seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 100g un
Ici icin:
- 1 büyük konserve Armut veya 3 - 4 tane güzel ermis armut
- 3 kücük paket tart jöle
- 75 g seker
- 750 ml armut suyu (konservedeki armut suyuna su ilave edin)
- 400 ml cig krema veya 2 paket krem santi
- 200 g cikolata (mesela ülkerden)
- 2 paket vanilya seker
- 2 paket krema sertlestiricisi
Yapilisi:
- Hamuru icin yumurta sarilarini, 3/4 sekeri ve vanilya sekerine mixer ile güzelce cirpin.
- Baska bir kapta yumurta beyazlarini 1/4 seker ile kar haline ketirin.
- Bu iki karisimi yavasca birbiri ile karistirin.
- En son olarak unu ilave edip, yaglanmis veya üzerine yagli kagit cekilmis kaliba hamuru döküp, önceden isitilmis firina (190 derece) 10 dakika pisirin.
- Pistikten sonra hamuru sogutmaya birakin ve kaliptan cikarin.
- Ici icin: armutlari ince ince kesin ve hamurun üzerine dizin/serpin.
- armut suyunu tat jöle ve seker ile kaynatin.
- Kücük kücük kesilmis cikolatayi ilave edin ve güzelce eridikten sonra armutlarin üzerine dökün. (Jöle karisimi hemen donacaktir. Onun icin hizli davranmamiz gerekiyor!)
- Pastayi tamamen sogutun! Bu önemli yoksa sonrada üzerine hazirlayacagimiz krema eriyebilir!
- Kremasi icin: cik kremayi krema sertlestirici ile ve vanilya sekerei ile cirpin. Krem santi kulanmak istiyorsaniz paketinde nasil tarif ediliyorsa ona göre hazirlayin.
- kremanin 3/4 pastanin üzerine sürün, 1/4 kenarlarina sürün
- Buzdolabinda en az 2 saat bekletin.!
AFIYET OLSUN!
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home