*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: ÜCGEN CÖREK

Salı, Mart 28, 2006

ÜCGEN CÖREK







Pismis hali...



Pismemis hali...

Hamuru kat kat olan cöreklerin tarifesi burda:

Malzemeler:

  • 4 su bardagi un
  • yarim cay bardagi sivi yag
  • 1 yumurta
  • 1 corba kasigi sirke
  • tuz ve su

Hamurlari yaglamak icin:

  • 125g eritilmis margarin

Üzerine:

  • yumurtanin sarisi, susam ve cörek otu

Yapilisi:

  1. Hamuru icin malzemeleri bir kaba koyun ve güzelce yogurun. Ne cok sert, ne cok civik olacak.
  2. 19 tane parcaya ayirin ve beze yapin.
  3. Her bezeyi kücük bir tabak büyüklügnde merdane ile acin.
  4. Actiginiz hamurlarin üzerine margarini sürün ve üst üste koyun. Dikkat: en üsteki hamura margarin sürmeyin!
  5. Merdane ile büyükce acin.
  6. dörtkenler kesin, icine ne isterseniz koyun (ben peynir ile maydanoz koydum) ve ücgen seklinde kapatin.
  7. Üzerine yumurtanin sarisini sürün ve susam ile cörek otu serpin.
  8. Önceden isitilmis firna (200 derece) üzeri kizarana kadar pisirin.

AFIYET OLSUN!

2 Comments:

Blogger Nihal Isiklar said...

Arifecigim, super gorunuyor corekler. Hamur acmak icin ilk firsatim oldugunda bu tarifi deneyecegim. Sonucu yazarim. sevgiler.

4:16 ÖÖ  
Blogger yemek vakti said...

Nihalcim, denemeni tavsiye ederim. Cok lezzetliler.
Sonucunu sabirsizlikla bekliyorum.
Saygilar!

5:40 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter