ÜCGEN CÖREK
Pismis hali...
Pismemis hali...
Hamuru kat kat olan cöreklerin tarifesi burda:
Malzemeler:
- 4 su bardagi un
- yarim cay bardagi sivi yag
- 1 yumurta
- 1 corba kasigi sirke
- tuz ve su
Hamurlari yaglamak icin:
- 125g eritilmis margarin
Üzerine:
- yumurtanin sarisi, susam ve cörek otu
Yapilisi:
- Hamuru icin malzemeleri bir kaba koyun ve güzelce yogurun. Ne cok sert, ne cok civik olacak.
- 19 tane parcaya ayirin ve beze yapin.
- Her bezeyi kücük bir tabak büyüklügnde merdane ile acin.
- Actiginiz hamurlarin üzerine margarini sürün ve üst üste koyun. Dikkat: en üsteki hamura margarin sürmeyin!
- Merdane ile büyükce acin.
- dörtkenler kesin, icine ne isterseniz koyun (ben peynir ile maydanoz koydum) ve ücgen seklinde kapatin.
- Üzerine yumurtanin sarisini sürün ve susam ile cörek otu serpin.
- Önceden isitilmis firna (200 derece) üzeri kizarana kadar pisirin.
AFIYET OLSUN!
2 Comments:
Arifecigim, super gorunuyor corekler. Hamur acmak icin ilk firsatim oldugunda bu tarifi deneyecegim. Sonucu yazarim. sevgiler.
Nihalcim, denemeni tavsiye ederim. Cok lezzetliler.
Sonucunu sabirsizlikla bekliyorum.
Saygilar!
Yorum Gönder
<< Home