*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: BETHMÄNNCHEN

Perşembe, Mart 09, 2006

BETHMÄNNCHEN




Bu klasik bir alman bisküvisi. Noel'de yapilir genellikle.
Aslinda bisküvi demek yanlis olur. Daha bir hamur isi ye benziyor.

Bethmännchen ismini Almanyada Frankfurt sehirinde yasayan bir aileye aitti.
Bu ailenin 4 tane oglu varmis. Anneleri bir hamur tanesine her oglu icin (yani 4 tane) yarim baden bastirirmis. Bir oglu ölünce 3 tane yarim baden olmus.
Onun icin bu hamurlara 3 yarim baden taneleri kulanilir.

Hamurlar pistikten sonra cok güzel oluyor. Ne sert ne yumusak oluyor. Baden ezmeyi sevene bu tarife ideal.

Tarifesi burada:

Malzemeler:

  • 100 g cekilmis baden icin (kabuksuz)
  • 200 g baden ezmesi (Marzipan)
  • 1 yumurtanin beyazi
  • 20 g un
  • 50 g pudra sekeri
  • 1 yemek kasigi gül suyu
  • 1 yumurta sarisi (üzeri icin)
  • 20 - 30 adet baden (süsü icin)

Yapilisi:

  1. Cekilmis badenleri, baden ezmesini, 1 yumurtanin beyazini, unu, pudrasekrini ve gül suyunu bir kapta elinizle yogurun. Hamur cok yapisak olacaktir!!!
  2. Ellerinizi unlayin ve kücük toplar yapin. Cevizden biraz kücük olsun
  3. bütün ama kabuksuz olan badenleri bicak yardimi ile ikiye ayirin ve hamura 3 yarim baden bastirin.
  4. yumurtanin sarisi ile hamurlari fircaylayin
  5. önceden isitilmis (175 derece) firina 10 dakika pisirin.

AFIYET OLSUN!!!

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter