ELMALI PASTA
Kusura bakmayin, tarifesini anca verebildim... ;(
Pasta o kadar cok hafif ve yumusacik oluyorki anlatamam.
Denemeniz lazim. :)
Malzemeler:
- 150 g tereyag
- 125 g pudra sekeri
- bir cimcik tuz
- 1 limon kabugu rendesi
- 3 yumurta
- 100 g un
- 40 g nisasta
- yarim tatli kasigi kabarta tozu
- 1 kg elma, yada 6 orta büyüklügünde
Süsü icin:
- baden (gehobelte Mandeln)
- iri seker taneleri (Hagelzucker)
Yapilisi:
- Tereyagi yarim dakika el mixeri ile cirpin
- pudra sekeri, tuzu ilave edin ve güzelcene devam cirpin
- limon kabugu rendesini karisima ilave edip birer birer yumurtayi katin ve her yumurtayi yarim dakika cirpin.
- unu, nisastayi ve kabartma tozunu karistirin ve onuda ilave edin.
- yaglanmis tepisiye (30x40, yada yuvarlak formda olabilir) koyun
- elmalarin kabugunu soyun, ikiye ayirin, icini temizleyin ve fotografda gördügünüz gibi seritler kesin ve hamurun üzerine koyun. Elmalari hamurun icine bastirmayin, yoksa icinde kayip olur...
- süsü icin: baden icini ve iri seker tanelerini üzerine serpin.
- 175 derecede pisene kadar pisirin.
2 Comments:
Bu pasta çok güzel görünüyor Arife, çok şık ve albenili:) Üstteki pastanın tarifini de bekliyorum merakla. Ne güzel şeyler yapıyorsun!
Sagol Sibelcim! Keske hep beraber yiyebilsek :)
Evet en kisa zamanda tarifeyi yazacagim. Biraz daha sabiiiir.
Selamlar!
Yorum Gönder
<< Home