*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: ELMALI PASTA

Pazartesi, Şubat 27, 2006

ELMALI PASTA



Kusura bakmayin, tarifesini anca verebildim... ;(
Pasta o kadar cok hafif ve yumusacik oluyorki anlatamam.
Denemeniz lazim. :)

Malzemeler:


  • 150 g tereyag
  • 125 g pudra sekeri
  • bir cimcik tuz
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 3 yumurta
  • 100 g un
  • 40 g nisasta
  • yarim tatli kasigi kabarta tozu
  • 1 kg elma, yada 6 orta büyüklügünde

Süsü icin:

  • baden (gehobelte Mandeln)
  • iri seker taneleri (Hagelzucker)

Yapilisi:

  1. Tereyagi yarim dakika el mixeri ile cirpin
  2. pudra sekeri, tuzu ilave edin ve güzelcene devam cirpin
  3. limon kabugu rendesini karisima ilave edip birer birer yumurtayi katin ve her yumurtayi yarim dakika cirpin.
  4. unu, nisastayi ve kabartma tozunu karistirin ve onuda ilave edin.
  5. yaglanmis tepisiye (30x40, yada yuvarlak formda olabilir) koyun
  6. elmalarin kabugunu soyun, ikiye ayirin, icini temizleyin ve fotografda gördügünüz gibi seritler kesin ve hamurun üzerine koyun. Elmalari hamurun icine bastirmayin, yoksa icinde kayip olur...
  7. süsü icin: baden icini ve iri seker tanelerini üzerine serpin.
  8. 175 derecede pisene kadar pisirin.

AFIYET OLSUN!




2 Comments:

Blogger Sibel said...

Bu pasta çok güzel görünüyor Arife, çok şık ve albenili:) Üstteki pastanın tarifini de bekliyorum merakla. Ne güzel şeyler yapıyorsun!

12:27 ÖS  
Blogger yemek vakti said...

Sagol Sibelcim! Keske hep beraber yiyebilsek :)

Evet en kisa zamanda tarifeyi yazacagim. Biraz daha sabiiiir.

Selamlar!

2:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter