*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: KOKOSLU PASTA

Perşembe, Mart 02, 2006

KOKOSLU PASTA

Bu pasta Hindistan cevisini sevene...!
Üzeri citir Hindistan cevisi, alti nefis bir hamur.




Malzemeler:

üzeri icin:
  • 150 g tereyag
  • 200 g seker
  • 1 paket vanillin sekeri
  • 200g hindistan rendesi
  • 2-3 yemek kasigi süt
hamuru icin:
  • 300 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 g labne peyniri, yani yagsis peynir (almancasi: Quark)
  • 6 yemek kasigi süt
  • 6 yemek kasigi sivi yag
  • 75 g seker
  • 1 paket vanillin sekeri
  • 1 cimdik tuz

Yapilisi:

üzeri:

  1. Tereyagi tavanin icersinde eritin
  2. Sekeri ve vanillin sekerini ilave edip karisitirn.
  3. Tavayi ocaktan alin ve hindistan cevizinide ve sütüde ilave edin. Sogutmaya birakin

hamuru:

  1. Unu, kabartma tozunu bir kabta karistirin
  2. Labne peynirini, sütü, sivi yagi, sekeri, vanillinin sekerini, tuzu ilave edin ve elinizle güzelcene bir dakika yogurun. Cok yogurursaniz hamur yapisir!
  3. Hamuru yaglamis oldugunuz tebsiye göre (30x40 cm) acin.
  4. Üzerine önceden hazirlamis oldugunuz harci hamurun üzerine dökün ve güzelcene yayin.
  5. Önceden 190 derce isitilmis firina 30 dakika pisirin. Üzeri altin rengini alana kadar.

AFIYET OLSUN!

3 Comments:

Blogger Tijen said...

ellerine saglik sevgili arife!
bloglar alemine hosgeldin. uzaklardan da olsa buralarda olmasi gönlünün, ne hos. bizlerle olmana çok sevindim.
tijen

7:13 ÖS  
Blogger yemek vakti said...

Sevgili Tijen,
güzel kelimelerin icin tesekkür ederim.
Sizlerle beraber olmaktan mutluyum.
Saygilar!

7:25 ÖÖ  
Blogger Doruk said...

Benim gibi hindistan cevizi aşığı bir insana göre tam bu tarif. Ellerine sağlık:)

12:10 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter