*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: Käsekuchen (Cheese cake)

Salı, Nisan 18, 2006

Käsekuchen (Cheese cake)




Bu pastayi arkadasimin annesine yapmistim.
Bakiye teyzecim 3 ayligina Samsundan Almanyaya cocuklarina ziyarete geldi.
Cheese cake'i cok sevdigini söylemisti. Bende ona ilk firsatta sevdigi pastayi yapacagimi belirttim.
Annemle bir gün teyzeye misafirlige gittik ve ona bu pastayi götürdüm.
Cok sevindi, tabii onu mutlu görünce bende cok sevindim.

Tarifesi burada.

Malzemeler:

Hamuru icin:

  • 75 g tere yagi yada margarin
  • 75 gr seker
  • aldigi kadar un

ici icin:

  • 750 gr Quark (labne peynir/lor peynir)
  • 3 yumurta sarisi
  • 3 yumurta aki
  • 250 gr seker
  • 95 nisasta
  • 350 ml süt

Yapilisi:

  1. Hamuru icin bütün malzemelri elinizle yogurun ve foliyeye sarip buzdolabinda yarim saat bekletin.
  2. Hamurun 3/4 ünü kalibin tabanina göre acin, 1/4 ünü kalibin kenarina göre.
  3. Ici icin yumurta aklarini bir miktar seker ile sertlesene kadar cirpin.
  4. Labne peyniri, yumurta sarilarini, nisastayi ve sekeri güzelcene karistirin.
  5. Sütü peynirli karisima ilave edin.
  6. Yumurtanin akini en son olarak dikkatlice peynirli karisimia katin ve yavasca karistirin ve hamura dökün.
  7. Önceden isitilmis firnda (180 derecede) üstü kizarana kadar, ama en az 45 dakika pisirin.
  8. Pistikten sonra firini kapatin ve firinda bir kac saat bekletin. Bu cok önemli, cünkü pasta hemen sönebilir ve böylece üstü cok kirilir.
  9. Mükemmel bir sonuc almak icin pastayi ertesi gün afiyetle tüketin! Güzel bir dinenmis olur ve soguyor

AFIYET OLSUN!

Püf noktasi:

  • yumurtanin akini iyice cirpip ve kar haline getirilmesi
  • Pistikten sonra firinda ertesi güne kadar bekletilmesi

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter