ELMALI TART (AUGSBURGER APFELTORTE)

Evet, birer birer dogum günümde yaptigim pastalarin tarifelerini yaziyorum :)
Favorimilerin arasinda bu elma tarti var. Elmayi sevenler bu tarti cok begenecekler.
Yine biraz zahmetlice oluyor ama sonunda tadina baktiginizda degecek :)
Malzemeler:
hamuru icin:
- 50 nisasta
- 150 g un
- 1 yumurta
- 50 g seker
- 100 g margarin
- bir cimdik tuz
1. ic harci icin:
- 1 paket vanilya puding
- 500 ml süt
- 100g seker
2. ic harci icin:
- 750 g soyulmus ve dogranmis elma
- 150 g seker
- 1 yemek kasigi Limonsuyu
- 1 cimdik dogülmüs karanfil (olmazsada olabilir)
- yarim cay kasigi tarcin
- 125 ml elma suyu
üzeri icin:
- 250 ml elma suyu
- 1 paket beyaz tart jöle --> resime bak
- 2 yemek kasigi seker
- irice dögülmüs findik
Yapilisi:
- hamuru icin bütün malzemeleri elinizle yogurun ve önceden yaglanmis yuvarlak forma yayin. Kenarlarina hamuru unutmayin!
- 1. ic harci icin pudingi arkasinda tarif edildigi gibi pisirin ve hamurun üzerine dökün.
- 2. ic harci icin elmalari bir büyük tencereye atin, üzerine sekeri, limonsuyunu, karanfili, tarcin ve elmasuyunu ekleyin ve orta ateste 5 dakika harlandirin. Sonra elmalari süzün ve pudingin üzerine yayin.
- önceden isitilmis firnda (180 derece) 45-55 dakika pisirin.
- Üzeri icin tart jöleyi arkasinda tarif edildigi gibi hazirlayin, ama elma suyu kulanirak.
- Pismis olan tartin üzerine hemen dökün ve yayin.
- En son jöle sertlesmeden findiklari serpin.
- En az 4 saat sogumasini bekletin.
AFIYET OLSUN!
4 Comments:
sen su adresini caktirmadan yazsana ben size misafirlige geleyim sende bana bu güzel pastalari yap ;)
ellerine saglik harika görünüyor en iyisi ben gidip yemek yiyim yoksa ekrani kemirecem ...
hayalperisi,
ooo buyur gel. Beklerim :)
Afiyet olsun, ekrani cok kemirme yoksa carpilirsin :)
SEVGILER!
harika bişeye benziyo bu . elmalı herşeye bayılıyorum bennnnn:)
cok guzelmis bu tarifin, cok begendim, yaparim ben bunu evde bir suru elma varken hazir :))
Yorum Gönder
<< Home