ORMANCI PASTASI (HOLZFÄLLERSCHNITTEN)
MALZEMLER:
hamuru icin:
- 1 tane yas maya
- 50 gr seker
- 200 ml ilik süt
- 375 gr un
- 1 cimdik tuz
- 100 gr eritilmis tere yagi
üzeri icin:
- 1 paket vanilya puding
- 200 gr seker
- 1/2 litre süt
- 4 yumurta
- 750 gr labne/lor peynir
- 50 gr nisasta
süsü icin:
- file baden
- pudra sekeri
YAPILISI:
- hamuru icin bütün malzemeleri elinizle yogurun ve 20 dakika sicak bir odada mayalanmasini bekleyin.
- Mayalandiktan sonra dörtken bir tepsiye hamuru yayin.
- üzeri icin pudingi paketin arkasinda tarif edildigi gibi hazirlayin, ama 200 gr seker ve 1/2 litre süt ile. Biraz sogutmaya birkain.
- Yumurtanin akini ve sarisini ayirin.
- Yumurtanin sarisini peynir ve nisasta ile karistirip pudingin icine ilave edin ve karistirin.
- Yumurtanin beyazlarini kar haline getirin ve puding karisimina usulca ilave edin ve yine karisitirin.
- Karisimi hamurun üzerine dökün ve üzerine badenleri serpip önceden isitilmis firinda (170 derece) 1 saat pisirin.
- Pistikten ve soguduktan sonra pudra sekeri serpin.
AFIYET OLSUN!
4 Comments:
Arifecigim, yeni tarifini dort gozle bekliyordum. Fotograflardan da apacik anlasiliyor ki nefis bu ormanci pastasi. Ellerine saglik!
Sevgiyle.
Pasta çok güzel görünüyor, ama pudingin içine ek olarak şeker katınca çok tatlı olmuyor mu?
Merhaba Arife, pasta cok güzel görünüyor, kesinlikle deniycem.
Bu labne yada lor, almanyada bildigimiz " Speisequarkmi " ?
Sayfan süper, sana basarilariyin devamini dilerim.
merhaba
ben sitenizi ve tariflerinizi yeni keşfettim ama bayıldım. hepsi de harika görünüyor. hepsi de birbirinden şık ve nefis görünüyor
Yorum Gönder
<< Home