*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: CILEKLI HINDISTAN CEVIZLI IRMIK TATLISI

Perşembe, Haziran 01, 2006

CILEKLI HINDISTAN CEVIZLI IRMIK TATLISI






cok ama cok kolay bir tatli.
Denemenisi tavsiye ederim ;)

Malzemler:


  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardagi toz seker
  • 7 corba kasigi irmik
  • 2 corba kasigi nisasta
  • 5 corba kasigi hindistan cevizi
  • 6-7 tane cilek
  • petibör bisküvi
  • üzeri icin findik ve antep fistigi

Yapilisi:

  1. sütü, sekeri, irmigi, nisastayi ve hindistan cevizini bir tencerede orta ateste karistirarak kaynatin/pisirin.
  2. dörtken kaliba kremanin 1/4 dökün ve bisküvi döseyin.
  3. kremanin öbür 1/4 ni bisküvilerin üzerine dökün ve dilinmis cilekleri dizileyin.
  4. ve yine kremanin 1/4 ni cileklerin üzerine dökün ve yine bisküvi döseyin.
  5. en son olarik kalan 1/4 kremyi biskübinin üzerine dökün ve buz dolabinda tatliyi iyicene sogutun.
  6. soguduktan sonra tatliyi kalibtan ayirin ve üzerini findik ve fistik ile süsleyin.
AFIYET OLSUN !

3 Comments:

Blogger globe_ said...

Merhaba tatlinizi bugun denedim ve cok guzel oldu, oldukca hafif bence ve de yapimi cok kolay, elinize saglik.

9:08 ÖS  
Blogger yemek vakti said...

Selam Globe,
begendigin icin cok mutlu oldum.
Tesekkür ederim.

Sevgiler

11:15 ÖÖ  
Blogger nazan said...

Merhaba Arife! Bu tatliyi ilk yayinladigin gunlerde denemistim (cilek yoktu, seftali konservesi kullandim, hos oldu), yarin misafirlerime yine yapacagim insallah. Paylastigin icin tesekkurler, cok begenildi! :)

8:52 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter