CILEKLI HINDISTAN CEVIZLI IRMIK TATLISI
cok ama cok kolay bir tatli.
Denemenisi tavsiye ederim ;)
Malzemler:
- 1 litre süt
- 1,5 su bardagi toz seker
- 7 corba kasigi irmik
- 2 corba kasigi nisasta
- 5 corba kasigi hindistan cevizi
- 6-7 tane cilek
- petibör bisküvi
- üzeri icin findik ve antep fistigi
Yapilisi:
- sütü, sekeri, irmigi, nisastayi ve hindistan cevizini bir tencerede orta ateste karistirarak kaynatin/pisirin.
- dörtken kaliba kremanin 1/4 dökün ve bisküvi döseyin.
- kremanin öbür 1/4 ni bisküvilerin üzerine dökün ve dilinmis cilekleri dizileyin.
- ve yine kremanin 1/4 ni cileklerin üzerine dökün ve yine bisküvi döseyin.
- en son olarik kalan 1/4 kremyi biskübinin üzerine dökün ve buz dolabinda tatliyi iyicene sogutun.
- soguduktan sonra tatliyi kalibtan ayirin ve üzerini findik ve fistik ile süsleyin.
2 Comments:
Selam Globe,
begendigin icin cok mutlu oldum.
Tesekkür ederim.
Sevgiler
Merhaba Arife! Bu tatliyi ilk yayinladigin gunlerde denemistim (cilek yoktu, seftali konservesi kullandim, hos oldu), yarin misafirlerime yine yapacagim insallah. Paylastigin icin tesekkurler, cok begenildi! :)
Yorum Gönder
<< Home