LINZER TORTE
Cayin veya kahvenin yaninda ideal bir pasta. Yogun Kakao ve Tarcin aromasiyla beni ye diyor :)
Malzemeler:
- 200 gr un
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 2,5 yemek kasigi kakao
- 125 gr seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 cimdik Karanfil
- 1 yemek kasigi tarcin
- 1 cimdik tuz
- 1 yumurtanin sarisi, 2 yumurta beyasi (1 yumurta sarisi üzerine!)
- 125 gr tereyagi
- 200 gr cekilmis baden
- 2 yemekkasigi visne suyu (olmasada olur. Onun yerine su kullanabilirsiniz)
- 1 kavanoz frambuaz marmeladi
Yapilisi:
- Frambuaz marmeladindan haric bütün malzemeleri elinizle yogurun.
- yaglanmis yuvarlak bir tepsiye hamurun yarisini yayin.
- sonra marmeladi üstüne sürün.
- diger yarim hamurudan seritler kesin ve marmeladin üzerine carpi seklinde koyun.
- ayirdiginiz 1 yumurta sarisini seritlerin üzerine sürün ve önceden isitilmis firnda (175 derece) 25-30 dakika pisirin.
- AFIYET OLSUN!
4 Comments:
Merhaba,
ben bu turta tarifinizi cok begendim.Hemen yapicam. Cok lezzetli gozukuyor. Elinize saglik
Merhaba,
ben bu turta tarifinizi cok begendim.Hemen yapicam. Cok lezzetli gozukuyor. Elinize saglik
çok güzel görünüyor tadının da harika olduğuna eminim ilk fırsatta deneyeceğim
Merhabalar,
Linzer Torte harikanın da ötesinde bir şey,yıkılıyoooo çok da severim.Ne zamandır yapmak isteyip de yapamadığım bir kuchen,ilk fırsatta bende deneyeceğim.Ellerine sağlık,sevgilerimle..
Yorum Gönder
<< Home