ERIKLI IRMIK PASTA
Mürdüm eriklerine bayiliyorum. Eksimsi ve tatli hali ile cok güzel.
Pastalara o kadar cok yakisiyorki anlatamam.
Tabii elime erikler gecince bi pasta deniyeyim dedim. Ortaya bu cikti :)
Malzemeler:
- yarim kilo erik
- yarim litre süt
- 150 gr seker
- 1 paket vanilya
- 100 gr irmik
- 3 yumurta
- 60 gr terreyagi
- 100 gr toz baden
Yapilisi:
- erikleri yikayin, cekirdegini cikarin ve dörte kesin.
- Sütü seker ve vanilya ile bir tavada kaynatin.
- Irmigi katin ve karistirin ve ocaktan alin, 3 dakika bekletin.
- Yumurtalarin beyazini ve sarisini ayirin.
- Yumurtalarin sarisini, terre yagi ve badeni karisima ilave edin.
- Yumurtalarin beyazini kar haline getirin ve bunuda karisima ilave edin.
- En son olarak erikleri katin ve hafifce karistirin.
- Hamuru yaglanmis kaliba dökün ve önceden isitilmis firinda (180 derece) 50 dakika pisirin.
- Pistikten ve soguduktan sonra pudra sekeri serpebilirsiniz. Ben yapmayi unutmusum ;)
AFIYET OLSUN!
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home