*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: ERIKLI IRMIK PASTA

Pazartesi, Ekim 09, 2006

ERIKLI IRMIK PASTA





Mürdüm eriklerine bayiliyorum. Eksimsi ve tatli hali ile cok güzel.
Pastalara o kadar cok yakisiyorki anlatamam.
Tabii elime erikler gecince bi pasta deniyeyim dedim. Ortaya bu cikti :)


Malzemeler:
  • yarim kilo erik
  • yarim litre süt
  • 150 gr seker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr irmik
  • 3 yumurta
  • 60 gr terreyagi
  • 100 gr toz baden

Yapilisi:

  1. erikleri yikayin, cekirdegini cikarin ve dörte kesin.
  2. Sütü seker ve vanilya ile bir tavada kaynatin.
  3. Irmigi katin ve karistirin ve ocaktan alin, 3 dakika bekletin.
  4. Yumurtalarin beyazini ve sarisini ayirin.
  5. Yumurtalarin sarisini, terre yagi ve badeni karisima ilave edin.
  6. Yumurtalarin beyazini kar haline getirin ve bunuda karisima ilave edin.
  7. En son olarak erikleri katin ve hafifce karistirin.
  8. Hamuru yaglanmis kaliba dökün ve önceden isitilmis firinda (180 derece) 50 dakika pisirin.
  9. Pistikten ve soguduktan sonra pudra sekeri serpebilirsiniz. Ben yapmayi unutmusum ;)

AFIYET OLSUN!

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter