*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: ROTZE GRÜTZE KUCHEN

Salı, Ekim 10, 2006

ROTZE GRÜTZE KUCHEN



Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 225 gr seker
  • 200 ml sivi yag
  • 330 gr un
  • yarim paket kabartma tozu
  • 500 gr. Rote Grütze --> fotografa bak
  • 600 ml cig krema
  • 2 paket krema sertlestiricisi
  • süslemek icin kakao ve eritilmis beyaz cikolata

Yapilisi:

  1. Hamuru icin yumurtalari seker ile beraber cirpin.
  2. Sivi yagi ilave edin ve davam cirpin.
  3. Unu kabartma tozu ile karistirin ve hamura ilave dökün.
  4. Eger cok kati ise sütle kek kivamina getirin.
  5. 30x40 kek kalibini yagli kagit ile döseyin ve hamuru üzerine dökün.
  6. Önceden isitilmis firnda (180 derece) 15-20 dakika pisirin ve pistikten sonra sogumaya birakin.
  7. Hamurun üzerine rote Grütze'yi yayin.
  8. Cig kremayi krema sertlestirici ile cirpin ve rote Grützenin üzerine dökün.
  9. En son olarak üzerine kakao serpin ve dilerseniz eritilmis beyaz cikota ile süsleyebilirsiniz



3 Comments:

Blogger sevdamavisi said...

sevgili Arife,
ne güzel görünüyor pastan ellerine sağlık, çok canım çekti.

8:27 ÖÖ  
Blogger vintage biscuit said...

ne keyıflı bı pasta bu
yemeden mutlu edıyor

8:34 ÖS  
Blogger begüm said...

Merhabalar,

Pasta çok güzel görünüyor. Meyveli yoğurtla yapılan bu kremalar benim de favorilerim arasında...

Ellerine sağlık, bayram tatlıların da çok güzel olmuş bu arada ...

Sevgilerimle

Begüm

8:55 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter