*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: SEFTALI PASTA

Cuma, Ekim 27, 2006

SEFTALI PASTA




Arkadaslar, öncelikle hepinizin gecmis kandilinizi ve bayraminizi en icten kutlarim ve Allahtan sizlere uzun ve saglikli mutlu ömürler dilerim.
Sizlere o vaik biseyler yazamadim, kusura bakmayin.
Ramazan ve Bayram telasindan dolayi hic dogru dürüs vaktim olmadi.

Sevgiler

Bu pastanin tarifi icin lazim olanlar:

Malzemeler:

hamuru icin:
  • 250 gr un
  • 20 g yas maya (yani yarim paket)
  • 125 ilik süt
  • 30 gr margarin veya tere yag
  • 20 gr seker
  • bir tutam tuz
  • 1 yumurta

Kremasi icin:

  • 4-5 kabugu soyulmus ve dilinmis seftali (dilediginiz meyveleri kullanabilirsiniz)
  • 1 paket pisirilmis ve sogutulmus vanilya puding
  • 400 gr saure Sahne (veya labne peyniri)
  • 60 gr seker
  • 3 yemek kasigi bugday nisastasi

Yapilisi:

  1. Hamuru icin bütün malzemelri elinizle yogurun ve mayalanmaya birakin.
  2. Kremasi icin pisirilmis budingi ve saure Sahneyi (labne peyniri) güzelce cirpin.
  3. Sekeri ve bugday nisastayi ilave edin.
  4. Mayalnamis olan hamuru yaglanmis olan dörtken veya yuvarlak kaliba yayin ve üzerine kremayi dökün.
  5. Dilim dilim kesmis oldugunuz seftali veya diger meyveyi kremaya batirin.
  6. Önceden isitilmis firinda (200 derece) 25-30 dakika pisirin.
  7. Dilerseniz pasta soguduktan sonra pudra sekeri serpebilirsiniz.

AFIYET OLSUN!



2 Comments:

Blogger Dilek'ce said...

Senin de gecmis bayramin kutlu olsun Arife!
Seftaliyi öyle yemegi pek sevmesem de pastalarini cok severim;) Ister eksi kremalisi -seninki gibi- ister tart misali hepsini severim;) Hele ki bildigin nugatli ve camfistiklisini, hmmmmm lecker:)

8:23 ÖÖ  
Blogger yemek vakti said...

Dilekcim,
haklisin Nugat ve Camfistikli, ganz lecker!

1:54 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter