*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: YAGSIZ MUZLU-CIKOLATA-BADEM-PASTA

Perşembe, Kasım 09, 2006

YAGSIZ MUZLU-CIKOLATA-BADEM-PASTA



Bu pastayi yaptigimda ve tadina baktigimda bana almanyada her kis
olan "Jahrmarkt"i animsatti.
Jahrmark'ta kücük arabalarin icersinde bol baharatli pastaler "Lebkuchen",
sekerlemeler ve her türlü findik fistik bonbonlari (krokantlar) satarlar.
Bu findik fistik bonbonlar (krokantlar) ilk önce güzelce tavada kizartilmis (kokusundan belli) ve erimis seker ile bulusturulmus.
Soguduktan sonra grammlik olarak satilir. Kücük kagitlara koyulur ve alinir.
Hmm, cok güzel olur...

Pastanin üzerindeki badem-sekerlemede beni taaa oralara götürdü.
Pastanin icersinde yag olmamasi beni dahada mutlu etti :)

Sizlere tavsiye ederim.


Malzemeler:

Hamuru icin:

  • 3 yumurta
  • 150 gr seker
  • 150 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gr kakao

Cremasi icin:

  • 1 paket vanilyali puding (süt ile pisirilecek)
  • 500 ml süt (pudingi pisirmek icin)
  • 6 yemek kasigi seker (puding icin)
  • 500 gr yagsiz Quark (light - labne peyniri)
  • 3 tane dilinmis muz

Krokanti icin:

  • 100 gr file baden (dilerseniz baska findik veya fisitik kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kasigi seker

Yapilisi:

  1. Hamuru icin yumurtalari ve sekeri mixer ile 3 dakika cirpin (beyaz ve köpük köpük olmasi gerek).
  2. Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ilave edin ve hafifce karistirin (fazla karisinca hamur sönüyor ve güzel kabarmiyor).
  3. Yuvarlak bir pasta kalibina yagli kagit koyun ve hamuru üzerine dökün (böylece pasta pistikten sonra daha kolay kalibtan cikartabileceksiniz).
  4. Önceden isitilmis firnda (200 derece) pisirin.
  5. Kremasi icin pundingi süt ve seker ile pisirin (pudingin arkasinda nasil hazirlanacagini yazar).
  6. Puding pistikten sonra biraz sogutmaya birakin.
  7. Soguduktan sonra Quarki (labne peynirini) ilave edin.
  8. Pismis olan pastanin üzerine dilim muzlari dizileyin.
  9. Kremayi muzlarin üzerine dödün.
  10. Krokanti icin bademleri bir tavanin (teflon iyi ilacaktir) icinde güzelce kizatin (yag ilave etmeyin!).
  11. Sonra sekeri ilave edip karamelise olmasini saglayin.
  12. Bedem-seker karisimi tavada sogutun.
  13. Soguduktan sonra baemleri tavadan bir posete alin ve posetin icersinde kirmaya baslayin.
  14. Kirintilari pastanin üzerine serpin ve en az 2 saat buzdalabinda sogutun ve dinlendirin.

AFIYET OLSUN!



3 Comments:

Blogger Defne said...

Arifecigim, bayildim ben bu pastaya. Yarin aksam misafirim gelecek, yapmayi dusunuyorum. Umarim seninki kadar basarili olur. Ellerine saglik.

7:27 ÖS  
Blogger tugce:-) said...

arife,
pasta çok güzel gözüküyor, muz ve badem krokan muhteşem bir ikili olmuş. ellerine sağlık.

8:39 ÖÖ  
Blogger mintinin dünyası said...

ARİFECİĞİM ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM SEVGİLER...

1:55 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter