*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: 3 GÜN PASTASI

Pazartesi, Ocak 29, 2007

3 GÜN PASTASI






Sevgili arkadaslar,

lütfen kusuruma bakmayin.
Hic imkan olmadi sizlerle beraber olmam.
Annem ile babam haciya gitti ve geldiler. Cok yogunduk.
Hic firsat olmadi sizlerle tarifelerimi paylasmam...

Simdi yine biraz rahatladik ve sizlerle bu tarife ile merhaba diyorum.

Cok ama cooook lezziz ve kolay bir pasta! 3 gün pasta niyemi deniliyor?
3 gün buz dolabinda bekletilince güzelce cekiyor ve cok ferrahlatici oluyor.
Ama 3 gün kim dayanabilir? Ben degil vallahi :)

Malzemeler:

hamuru icin:

  • 250 gr seker
  • 250 gr margarin
  • 5 yumurta
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasigi kakao

kremasi icin:

  • 400 ml cig krema (Sahne)
  • 400 gr Schmand (eger Schmand yoksa hepisini cig krema ile hazirlayabilirsiniz)
  • 4 yemek kasisi seker

üzeri icin:

  • pudra sekeri

Yapilisi

  1. Hamuru icin bütün malzemeleri teker teker ilave ederek karistirin.
  2. Hamuru üce ayirin (bir kaba alarak)
  3. Hamrun ikisine kakao ilave edin ve karistirin.
  4. 2 kakaolu ve 1 tane sade hamur olacak.
  5. Bu hamurlari teker teker pisirin. Bunun icin firin dörtken tepsiyi yagli kagit ile döseyin. Üzerine yuvarlak kalibin kenarini koyun (26cm). Hamuru kalibin icersine dökün. Yani kalibin tabani olmayacak! Bunu güzelce önceden isitilmis firinda (200 derce) pisirin.
  6. Diger iki hamuru ayni böyle pisirin.
  7. Kekleri güzelce sogutun!
  8. Soguduktan sonra usulca yagli kagidi keklerden ayirin.
  9. Kremasi icin cig kremayi seker ile mixer ile sertlesene kadar cipin. Schmandi ilave edin ve buz dolabinda bir kac dakika bekletin.
  10. Birinci kakaolu keki kalibin icine koyun.
  11. Kremanin yarisini kekin üzerine sürün.
  12. Simdi sade keki kremanin üzerine koyun.
  13. Kalan kremayi sade kekin üzerine sürdükten sonra, son olarak kakaolu keki kremanin üzerine kapatin ve yaklasik 2-3 saat buz dolabinda bekletin.
  14. Pasta soguduktan sonra kalibi pastadan ayirin ve pastanin üzerine pudra sekeri serpin.
  15. Pasta kalibi pastayi düz tutmasi icin yardimci oluyor! Daha düzgün ve güzel oluyor!!!

AFIYET OLSUN!!!

10 Comments:

Blogger LaMa said...

Hele sukru dondun:)
Ben de endiselenmistim kotu bir durum mu var diye,ama guzel durumlar varmis. Allah kabul etsin annenlerin haccini,
Pasta da pek guzel ama ben hayatta bekleyemem :)
sevgiler

6:40 ÖS  
Blogger Damak Tadı said...

Sevgili Arife,
Senin ve ailenin Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle tutlar,sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ederim.

Sevgilerle

1:30 ÖS  
Blogger güzel evim said...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş. İyi seneler. Benide ziyaretederseniz sevinirim.

10:38 ÖS  
Blogger Web Tasarımcı said...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

12:18 ÖÖ  
Blogger zeynep said...

Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık süper olsada yesek:))sevgiler

12:48 ÖÖ  
Blogger zeynep said...

Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık süper olsada yesek:))sevgiler

12:48 ÖÖ  
Blogger zeynep said...

Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık süper olsada yesek:))sevgiler

12:49 ÖÖ  
Blogger mintininmutfağı said...

canım bu güzel tarifin için ellerine sağlık canım.sevgiler

11:53 ÖS  
Blogger Öznur said...

Çok güzel olmuş ama 3 gün beklemek zor.. Tarifkolik / Öznur

5:50 ÖS  
Blogger camelia said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

8:57 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter