PATATES TART
Bu ayki etkinlik icin sizlere bu tarti hazirladim.
Almanyaya özel bir tart. Icersinde Crème fraîche, ve Schmand bulunmaktadir.
Sevgili Evrene simdiden tesekkür ediyorum!
Malzemeler:
hamuru icin:
- 200 gr un
- 100 gr yumusak margarin
- 30 ml süt
- tuz
kremasi icin:
- 12 kücük patates
- 200 gr Schmand
- 50 gr Crème fraîche
- 1 yumurta
- tuz, karabiber ve kekik
Yapilisi:
- Hamur icin bütün malzemeleri hizlica yogurun ve yarim saat buzdolabinda bekletin.
- Patatesleri yikayin, soyun, uzunlamasina ortadan kesin ve resimde gördügünüz gibi dilin.
- Hamuru bekletikten sonra yaglanmis bir kalibin icine yayin.
- Patatesleri dizin.
- Kremasi icin Schmand'i, Crème fraîce'i, yumurtayi ve tuz ile karabiberi cirpin ve patateslerin üzerine gezdirin.
- Önceden isitilmis firinda (200 derece) 1 saate yakin pisirin.
- Pistikten sonra üzerine kekik serpin ve sogutmaya birkin.
AFIYET OLSUN!
2 Comments:
Ellerinize saglik. Stuttgart´tan sevgilerimle Sonia...
Bir sorum olacakti. Schmand ne oluyor?
Yorum Gönder
<< Home