*/

--<<--@ YEMEK VAKTI @-->>--: PATATES TART

Pazartesi, Kasım 13, 2006

PATATES TART





Bu ayki etkinlik icin sizlere bu tarti hazirladim.
Almanyaya özel bir tart. Icersinde Crème fraîche, ve Schmand bulunmaktadir.
Sevgili Evrene simdiden tesekkür ediyorum!

Malzemeler:

hamuru icin:


  • 200 gr un
  • 100 gr yumusak margarin
  • 30 ml süt
  • tuz

kremasi icin:

  • 12 kücük patates
  • 200 gr Schmand
  • 50 gr Crème fraîche
  • 1 yumurta
  • tuz, karabiber ve kekik

Yapilisi:

  1. Hamur icin bütün malzemeleri hizlica yogurun ve yarim saat buzdolabinda bekletin.
  2. Patatesleri yikayin, soyun, uzunlamasina ortadan kesin ve resimde gördügünüz gibi dilin.
  3. Hamuru bekletikten sonra yaglanmis bir kalibin icine yayin.
  4. Patatesleri dizin.
  5. Kremasi icin Schmand'i, Crème fraîce'i, yumurtayi ve tuz ile karabiberi cirpin ve patateslerin üzerine gezdirin.
  6. Önceden isitilmis firinda (200 derece) 1 saate yakin pisirin.
  7. Pistikten sonra üzerine kekik serpin ve sogutmaya birkin.

AFIYET OLSUN!

2 Comments:

Blogger Sonia said...

Ellerinize saglik. Stuttgart´tan sevgilerimle Sonia...

10:55 ÖS  
Blogger Pinar said...

Bir sorum olacakti. Schmand ne oluyor?

8:41 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Hit Counter
Free Hit Counter